Få vores nyheder på mail

Telia bli’r lilla og skifter stil

Pressemeddelelse   •   Maj 12, 2011 14:48 CEST

Fra i dag skifter Telia farve fra pink til lilla. Det er et led i en stor re-branding af hele TeliaSonera-koncernen, der skal vise international styrke og lokal ekspertise. I Danmark får Telia ikke bare et nyt design, men også en ny strategi. Telias nye tilgang til markedet er enklere og mere fleksible abonnementer til markant lavere priser – og et farvel til nogle upopulære gebyrer. Til gengæld sænkes niveauet for tilskud til telefoner.

“Det skal være lettere at være kunde i Telia. Ærligt, enkelt og gennemskueligt. Derfor sløjfer vi nu de udskældte gebyrer og uigennemskuelige abonnementer.”

Sådan lyder udmeldingen fra Søren Abildgaard, adm. direktør i Telias mobilforretning. Han har netop passeret de 100 dage som Telia-chef og anvender den store re-branding af Telia til at lancere en ny forretningsstrategi, der i første omgang skal sikre stabilisering af kundebasen i 2011 og fra 2012 være basis for vækst.

“Vi har identificeret vores kernemålgruppe, og for at holde fast i de eksisterende kunder og tiltrække nye lancerer vi i dag en konkurrencedygtig produktportefølje. Samtidig vil vi sikre en markant øget kundetilfredshed ved at trække langt størstedelen af vores kundeservice in-house og satse på salg gennem egne butikker samt egen salgsorganisation,” fastslår Søren Abildgaard.

Dermed vil danskerne ikke bare opleve Telia med et nyt logo, ny farve, nyt design og slogan. Allerede fra i dag vil forbrugerne og erhvervsvirksomhederne se konkret handling fra det “nye” Telia.

“Jeg vil ikke lægge skjul på, at vi har været meget kede af at kæmpe med et dårligt omdømme. Derfor er det helt afgørende for mig at vise – ikke bare i ord, men også i handling – at vi har lyttet til kunderne. Og Telia har meget store ambitioner, som alle vi Telia-medarbejdere hver dag skal arbejde på at indfri. Er man f.eks. gæst i vores butikker, skal man have Danmarks bedste butiksoplevelse. Vi har også sagt farvel til gebyrer og tilbyder færre, enklere og mere gennemskuelige mobil-abonnementer.”

Telia stopper for salg af de gamle abonnementer – Basic, ON og Xpress – og vil fremover kun have de meget enklere, mere fleksible og billigere abonnementer Flex og FlexMobil, hvor der fx ikke er opkalds- og opkaldsforsøgsafgift. Telia re-lancerer også produktet Business Value til de mindre virksomheder med lavere priser og data inkluderet. Derudover kommer Telia med et stærkt forbedret nordisk roamingtilbud, hvor datapriserne sænkes med op til 90 pct., samtidig med at de eksisterende tale-produkter Telia Fritid/Business/Mobiz Sverige suppleres af tilsvarende produkter, som dækker i hele Norden. Og endelig lanceres en ny selvbetjeningsapplikation til smartphones, så Telia’s kunder nemt kan holde øje med deres forbrug.

Produktlanceringerne er blot de første af en række nye initiativer på mobil- og bredbåndsområdet, Telia løbende vil tage i forhold til at sikre forbedrede kundeoplevelser.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk