Få vores nyheder på mail

​TELIA DANMARK: KOMMENTAR TIL REGNSKAB

Pressemeddelelse   •   Okt 19, 2018 07:10 CEST

Nordens største teleselskab, Telia, aflægger i dag kvartalsregnskab for Q3 2018. Telia Danmark leverer et EBITDA på plus 145 mio. danske kr. i tredje kvartal.

”Vi lander et overskud på ca. 145 mio. kroner i tredje kvartal, hvilket er lidt under vores forventning. Selvom vi i Telia-brandet ser en fremgang på privatkundesiden, ser vi også udfordringer med en fortsat hård konkurrence på erhvervsmarkedet. Det er jeg selvfølgelig ikke tilfreds med,” siger administrerende direktør i Telia Danmark Morten Bentzen i en kommentar til regnskabet.

”Vi er fortsat i gang at rydde op i uhensigtsmæssige processer og systemer, der står i vejen for at give vores kunder de bedste oplevelser. I tredje kvartal har vi lukket flere systemer ned, som har betydet et fald i antallet af SIM-kort, men hvor der ikke er reelle kunder bag hvert sim-kort. Det er en proces, der påvirker det samlede antal SIM-kort, der falder med 16.000. Til gengæld kan vi se, at vores privatkunder kvitterer for vores arbejde i form af en øget kundetilfredshed på den såkaldte NPS-score.” siger Morten Bentzen.

”Vi driver fortsat en stabil forretning, som er i en god udvikling. Telia Danmark har i det seneste kvartal rundet flere vigtige teknologiske milepæle; vi har gennemført en end-to-end 5G-demo i Danmark, vi har opnået gigabit-hastigheder i vores 4G-net, vi har færdiggjort udrulningen af Danmarks eneste landsdækkende Narrowband IoT-netværk, hvor vi så sent som i sidste uge har lukket op for de første kommercielle kunder. Så vi ser bestemt ind i en spændende fremtid,” siger Morten Bentzen.

VIGTIGSTE NØGLETAL Q3 2017 Q3 2018
Service Revenue 871 mio. kr. 809 mio. kr.
EBITDA 153 mio. kr. 145 mio. kr.

Telia Danmark er organiseret som en filial under Telia Company. Derfor aflægges Telia Danmarks regnskab fra Stockholm og i svenske kroner. Alle ovenstående beløb er omregnet til danske kroner.

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.