Få vores nyheder på mail

TELIA DONERER TO SOCIALE ROBOTTER TIL RIGSHOSPITALET

Pressemeddelelse   •   Dec 03, 2018 10:23 CET

BørneUngeKlinikken har netop modtaget to nye AV1-robotter, der hjælper børn i langvarige behandlingsforløb med at være i kontakt med venner og familie.

Telia har doneret to nye såkaldte AV1-robotter til BørneUngeKlinikken. Robotterne skal hjælpe børn i langvarige behandlingsforløb med at være i kontakt med venner og familie.

AV1 er en såkaldt social robot, der via stream af lyd og video gør det muligt for langtidssyge børn at deltage i fx undervisning og andre sociale aktiviteter, selvom de ikke selv kan være til stede.

Robotten styres via en mobiltelefon eller en tablet, men i modsætning til fx Skype eller andre typer af videoopkald er det syge barn via robotten ikke selv synlig for kammeraterne, og barnet kan koble sig på, når der er overskud til det.

Dermed kan robotterne være en vigtig hjælp for barnet i forhold til at holde faglig og social kontakt ved vennerne – og få nemmere ved at vende tilbage til klassen efter endt behandlingsforløb.

Gode erfaringer fra testperiode
I 2017 donerede Telia to førstegenerations-robotter til Rigshospitalet, som BørneUngeKlinikken det forløbne år har testet i forhold til afdelingens børn. Senere fulgte Telias medarbejdere op ved at donere en ekstra robot via overskuddet fra et julearrangement.

BørneUngeKlinikkens erfaringer med de tre robotter har været gode:

”Det har været spændende for os at arbejde med de sociale robotter, som giver en række nye muligheder for de langtidssyge børn. De to nye robotter har allerede fået midlertidige hjem hos to børn, som på grund af deres sygdom i perioder ikke kan deltage i skoleundervisning og andre sociale sammenhænge med deres venner”, siger Hanne Bækgaard Larsen fra Rigshospitalets BørneUngeKlinik.

Mobilteknologi og samfundssyn
”Vi vil fra Telias side gerne bidrage til, at mobilteknologiens og digitaliseringens potentiale udnyttes så optimalt som muligt – og gerne gennem stærke partnerskaber. Vores donation og vores samarbejde med Rigshospitalet er en fin anledning til at vise, hvordan digitalisering kan gøre en forskel for os både som individer og samfund. Desuden skaber vores fokus på de sociale robotter stor gejst internt blandt vores medarbejdere, fordi vi som virksomhed engagerer os på en måde, der både fagligt og menneskeligt giver maksimal mening”, siger CEO for Telia, Morten Bentzen.

Robotten kom på banen
26. oktober i år satteTelia sammen med F.C. København fokus på robotternes potentiale, da lungesyge Anton var maskot i Telia Parken til en kamp mellem F.C. København og AGF. Landsholdspilleren Viktor Fischer var ”vært” for robotten – og filmen om Antons store dag kan ses her: https://www.youtube.com/watch?v=zSuI11QKLOI&t=5s

For yderligere information og billeder mv., kontakt venligst:
Julie Nilsson, kommunikationschef, Telia Danmark: 30 57 10 00

FAKTA: AV1
AV1 er en social robot, der udviklet af den norske virksomhed No Isolation. Den fungerer som en personlig avatar, der giver langtidssyge børn mulighed for fx at deltage i klasseundervisning og andre sociale begivenheder fra deres hjem eller fra hospitalssengen. AV1’eren styres via en mobil eller en tablet og en opkobling på wifi eller 4G mobilnetværk. Robotten streamer lyd og billede, men af hensyn til den personlige sikkerhed kan ingen data lagres i robotten.

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.