Få vores nyheder på mail

Telia er med i front, når Nokia N9 kommer til Danmark

Pressemeddelelse   •   Jun 23, 2011 14:37 CEST

Nokia præsenterede tirsdag den helt nye, unikke Nokia N9. Den kommer til at blive forhandlet eksklusivt hos teleselskaberne Telia og 3 ved introduktionen på det danske marked, som ventes i tredje kvartal.

Telia vælger at satse på Nokia N9, fordi den taler til de unge og teknologibevidste brugere, for hvem en smartphone er mere end blot et spørgsmål om kommunikation – det er samtidig et statement om, hvad man brænder for.

“Vi er meget imponerede over den eksklusive formfaktor på Nokia N9 og forventer en rigtig positiv modtagelse blandt de smartphone-brugere, der gerne vil signalere, at de er unikke og ikke går på kompromis med hverken stil eller anvendelighed”, siger Michael Bech fra Telia.

Alle knapper foran på telefonen er væk, og et enkelt “swipe” fra kanten af skærmen erstatter den fysiske knap. Uden knappen er der givet maksimal plads til den 3,9 tommer store skærm, som er optimeret til apps, billeder, mails m.v. Skærmen er lavet af ridsefrit glas og på forsiden er der ingen kanter, der bryder den glatte forside. Glasset glider nærmest i et med resten af telefonen, der er skåret ud af ét enkelt stykke polykarbonat.

FAKTA om NOKIA N9:

Nokia N9 er født med et lækkert Carl Zeiss otte megapixel autofokus kamera, samt den roste navigation fra Nokia Maps, og der er naturligvis masser af plads til billeder, film, musik og hvad der ellers ønskes – Nokia N9 lanceres først i en 64 GB version og senere med 16GB hukommelse.

Nokia N9 er udstyret med den nyeste trådløse teknologi, Near Field Communication (NFC), som eksempelvis gør det muligt at dele billeder, videoer, kontakter og meget andet ved alene at holde to telefoner mod hinanden. Man kan også afspille sin musik direkte via den trådløse surround-højtaler, Nokia Play 360°, alene ved at forbinde de to enheder via NFC. Man holder blot Nokia N9 og højtaleren op mod hinanden i et enkelt sekund, og herefter kan man gå rundt med telefonen i lommen, samtidig med at yndlingsmusikken flyder gennem højtaleren.

Nokia N9 forventes at være tilgængelig i slutningen af tredje kvartal 2011 i Danmark. Prisen vil blive annonceret forud for salgsstart.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk