Få vores nyheder på mail

Telia giver hastigheden fri på det mobile bredbånd

Pressemeddelelse   •   Jan 10, 2012 13:40 CET

I løbet af det seneste år har Telia rullet et vidtrækkende netværk af 4G mobilt bredbånd ud over landet, og nu er tiden inde til at invitere alle danskerne over på det lynhurtige datanetværk. Derfor giver Telia fra dags dato hastigheden fri på det mobile bredbånd.

De fire nye mobile bredbåndsabonnementer ”4Life” betyder, at det fra i dag er muligt at købe et 4G-abonnement med fx op til 500 MB data for kun 49 kr./md. eller 30 GB data for 299 kr./md. I en kampagneperiode til og med 19. februar koster alle abonnementer dog kun 49 kr. pr. md. de første tre måneder. Herefter betales den normale pris for abonnementet.

”Ifølge en ny Wilke-undersøgelse ved over halvdelen af den danske befolkning endnu ikke, hvad 4G er. Det vil vi nu gøre noget ved. Derfor har vi besluttet fremover at sætte lighedstegn mellem mobilt bredbånd og 4G. Det gør vi, fordi den nye teknologi ikke blot er en opgradering af 3G – det er et paradigmeskifte for, hvilke services du kan benytte på det mobile datanetværk,” fortæller Christoph Nørgaard, Vice President Consumer, Telia Mobility.

4G som trådløst netværk i hjemmet
4G-teknologien tilbyder mobile datahastigheder, der er op til 10 gange hurtigere end 3G-netværket og med downloadhastigheder på helt op til 80 Mbit/s. Dermed vil 4G reelt udviske skellet mellem faste og mobile bredbåndsforbindelser.

Med en 4G-router er det muligt at bruge sit 4G mobile bredbånd som trådløst netværk i hjemmet, og de høje hastigheder er ikke længere reserveret til en enkelt bruger ad gangen. 4G-routeren kan enten købes sammen med et 4Life Premium-abonnement eller separat, hvis man vil udnytte de høje hastigheder trådløst til alle sine enheder.

4G-netværkets hastighed betyder eksempelvis, at danskerne nu uden problemer kan se levende tv-billeder via mobilnettet, spille grafiktunge spil og sende tunge filer via mobilnettet.

I dag dækker Telias 4G-netværk store dele af Danmark og hele 75 pct. af befolkningen. I de tilfælde, hvor man bevæger sig ind i områder uden 4G dækning, vil donglen automatisk fange det hurtigste tilgængelige signal. Det vil i langt de fleste tilfælde være 3G-netværket, som 98,7 pct. af befolkningen er dækket af. Inden introduktionen af 4G-netværket fungerede Telias såkaldte Edge-netværk som supplement til 3G-netværket, når man befandt sig i områder uden for dækning. I dag skal vi altså til at vænne os til, at det nu er 3G-netværket, som er et supplement.

Læs mere på Telia.dk/4G.


Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk