Få vores nyheder på mail

Telia giver kunderne mere frihed i abonnementerne

Pressemeddelelse   •   Sep 17, 2015 08:21 CEST

Tillægstjenester har længe været en integreret del af Telias abonnementer. Nu får kunderne endnu mere frihed til helt selv at sammensætte deres abonnement og tilvælge de tjenester, som giver mest værdi for dem selv.

Spotify, HBO, Storytel, Telia TV, Roam Like Home og mobilforsikring. Udbuddet af tilgængelige tjenester er vokset stødt gennem de seneste år, og nu får kunderne frihed til selv at vælge, hvilke tjenester de vil have med i deres abonnement.

”For os handler det om at give kunderne maksimal frihed. Vi vil ikke have en foie gras-model, hvor vi på forhånd inkluderer faste tjenester for kunderne. De ved godt, hvad de vil have, og så er det vores opgave at have kvalitetstjenester på hylden til en god pris. Nu ændrer vi abonnementerne, så kunderne helt selv kan vælge mellem alle vores tjenester. Det giver langt mere mening og værdi for kunderne,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Hvor Mobilforsikring fx tidligere var en fast bestanddel af flere af Telias mobilabonnementer, er det nu et tilvalg på lige fod med Telias andre tillægstjenester. Ifølge Telia undgår kunderne dermed at inkludere tjenester, som de ikke nødvendigvis bruger. I stedet kan de nu vælge at inkludere fx musik, tv, film/serier eller lydbøger i deres abonnement.

Sammen med introduktionen af valgfrihed udvides datamængden i abonnementet 4EVERYTHING Light fra 30 GB til 50 GB for både eksisterende og nye kunder.

Se mere om de nye abonnementer her

Spiseseddel

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera-koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande. Ved udgangen af 2014 havde TeliaSonera en omsætning på 101,1 milliarder svenske kroner og ca. 73 mio. abonnementer. TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services samt tv-produkter. Telia havde i 2014 en omsætning på 5,8 milliarder svenske kroner, 1,8 mio. abonnementer og ca. 1000 medarbejdere. Enkelthed og service er essentielt for, at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk