Få vores nyheder på mail

TELIA INVESTERER I 700 MHz FREKVENSER

Pressemeddelelse   •   Mar 28, 2019 15:24 CET

Telia og Telenor ejer hver 50% af TT-Netværket, der er Danmarks største mobilnet med mere end 4.300 antennepositioner. Med de nye frekvenser fortsætter vi udviklingen og fremtidssikringen af det landsdækkende mobilnetværk.

Energistyrelsen har i dag offentliggjort resultaterne af frekvensauktionen, hvor Telia investerer i 700 MHz-båndet.

Frekvenserne er erhvervet via TT-Netværket, som er Telia og Telenors fælles infrastrukturselskab i Danmark, der har ansvaret for driften og udviklingen af de to teleselskabers Radio Access Network.

Telia har via medejerskabet af TT-Netværket erhvervet 2x5 MHz i 700 MHz-båndet. Prisen for de nye frekvenser er 107,6 mio. kroner. I 900 MHz-båndet har TT-Netværket fået 2x10 MHz med dækningsforpligtelser. Licenserne er gyldige i 20 år for 700-MHz-båndet og 15 år for 900 MHz-båndet.

”Med de nye frekvenser kan vi fortsætte udviklingen af vores landsdækkende mobilnetværk, der med mere end 4.300 antennepositioner er Danmarks største. Telia indleder livetest af 5G-teknologi i andet kvartal af 2019. Det vil give værdifuld indsigt frem mod vores kommercielle lancering af fremtidens mobilnetværk, som bliver markeds- og efterspørgselsstyret”, siger Morten Bentzen, administrerende direktør i Telia Danmark.

Om TT-Netværket
Telia og Telenor ejer hver 50% af TT-Netværket, der er Danmarks største mobilnet med mere end 4.300 antennepositioner. TT-Netværkets arbejde består i at sikre den højeste kvalitet i netværket og udvikle og fremtidssikre mobilnetværket. Netværket har over 3,5 mio. mobilbrugere og er Danmarks mest benyttede netværk, som i dag omfatter både 2G, 3G og 4G-teknologier.

Læs mere om auktionsresultaterne på Energistyrelsens hjemmeside: https://presse.ens.dk/pressreleases/flere-steder-i-landet-kan-se-frem-til-bedre-mobildaekning-2853575

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores mere end 20.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.