Få vores nyheder på mail

Telia løfter Eurovision til et nyt teknologisk niveau

Pressemeddelelse   •   Maj 17, 2013 09:00 CEST

Lørdag aften løber det store finaleshow i Eurovision Song Contest af stablen i Malmø. Danske Emmelie de Forest er storfavorit i det spektakulære, internationale show, som i år via et sponsorat fra Telia har fået en teknologisk make-over med 4G teknologi.

For første gang nogensinde anvendes 4G teknologien i forbindelse med transmissionen af Eurovision Song Contest. Telia har som hovedsponsor for mega-eventen etableret en 100 GB fiberforbindelse fra Malmø Arena til producerstudiet i Stockholm. Desuden anvender den samlede produktion hele 10 unikke 4G-kameraer, som fjernstyres fra Stockholm og livestreamer fra scenen og backstage i Malmø i HD-kvalitet.

Når finalen skydes i gang lørdag aften kl. 21 er Europas opmærksomhed specielt rettet mod danske Emmelie de Forest, som med sangen ’Only Teardrops’ har trukket store overskrifter:

”Jeg er utrolig stolt af og glad for den opbakning, som jeg har fået fra danskerne og hele Europa. Eurovision handler om det internationale fællesskab, og det er super fedt at være en del af det. Alle er glade og viser stor interesse for hinandens sange,” siger bookmaker-favoritten, Emmelie de Forest.

Udover at levere avanceret teknologisk isenkram har Telia etableret en international medieplatform, Supercharged, som skal bringe Eurovision-fans fra hele verden helt tæt på begivenheden via eksklusivt indhold på www.supercharged.eurovision.tv

”Vi er utrolig stolte af at kunne bidrage til denne fantastiske musikbegivenhed. Vi sender hver dag live fra vores studie, som vi har sat op på torvet i Malmø, hvor vi har besøg af artister og store Eurovision-personligheder. Vi tror på danske Emmelie de Forest, som i dén grad har gjort et stort og positivt indtryk på Europa, og vi ønsker hende held og lykke på lørdag,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia Danmarks mobilforretning.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk