Få vores nyheder på mail

Telia og Zetland indgår strategisk samarbejde

Pressemeddelelse   •   Sep 28, 2016 09:00 CEST

Zetland har sat nye standarder for dansk journalistik. Nu bliver den digitale avis en del af Telias frit-valgs-koncept.

Fra i dag kan Telias mobilkunder få direkte adgang til ny og banebrydende journalistik med både kant og perspektiv. Telia har nemlig indgået en eksklusiv aftale med det nyskabende, digitale dagblad, Zetland. 

Zetland er en 100 pct. reklamefri digital avis, der udkommer med 2-5 dybdegående artikler om dagen og prioriterer journalistisk grundighed højere end hurtighed. Udover egen gennemarbejdet journalistik får læserne også et dagligt nyhedsoverblik med dagens vigtigste historier fra ind- og udland samlet ét sted.

”Zetlands koncept er helt unikt. De har modet til at tænke nyt og anderledes, og jeg ser derfor store muligheder i vores samarbejde. Vi tør begge satse på det rene digitale produkt uden unødigt fyld,” siger Telias privatkunde-direktør, Christoph Nørgaard.

Zetland: Modigt af Telia
Også hos Zetland ser man store perspektiver i samarbejdet med Telia.

“Vi er ret imponerede af, at Telia tør satse på et varmblodet medie som os, der har idealistiske ambitioner om at styrke den offentlige debat i Danmark. Teleselskaber er normalt nogle kølige størrelser. Det kan man ikke beskylde Telia for med det her samarbejde,” siger direktør i Zetland, Jakob Moll.

Zetland bliver allerede fra i dag en del af Telias frit-valgs-koncept, hvor den enkelte mobilkunde frit vælger mellem et antal forskellige digitale indholdstjenester som en del af deres abonnement.

“Det har fra begyndelsen stået centralt i vores strategi, at et medlemskab af Zetland altid er et aktivt tilvalg. Vi vil groft sagt ikke kaste medlemskaber i grams eller stoppe dem ned i halsen på folk. Derfor passer Telias model, hvor kunderne kan vælge mellem få, håndplukkede services, perfekt til os,” fortsætter Jakob Moll.

Mere end kun underholdning
Hos Telia ser Christoph Nørgaard flere lighedstegn mellem Zetland og tjenester som musiktjenesten Spotify og film- og serietjenesten HBO Nordic. De var begge små og relativt ukendte, da de indgik deres første aftaler med Telia.

"I dag spiller digital underholdning en stor rolle på mobilmarkedet. Men vi skal også være på forkant. Digitalt indhold behøver ikke kun være rendyrket underholdning; det kan også være journalistik med perspektiv. Hvis vi kan se potentialet, satser Telia gerne på nye og mindre indholdsudbydere. Godt kvalitetsindhold skaber tilfredse og loyale mobilkunder,” slutter Christoph Nørgaard.

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.