Få vores nyheder på mail

Telia opgraderer danskernes Tesla-biler

Pressemeddelelse   •   Mar 16, 2015 08:24 CET

Biltyvene kan godt glemme at stjæle en Tesla. Den luksuriøse el-bil er via en indbygget mobilteknologi forbundet til fabrikken, som altid vil kunne spore bilen. Det er blot én af de mange fordele ved samarbejdet mellem mobilselskabet Telia og bilproducenten Tesla.

Softwareopdateringer er ofte et nødvendigt onde. Hvem kender ikke fornemmelsen af at spilde tiden, når det program, du lige har åbnet på din computer, kræver, at du skal downloade en ny, opdateret version – ofte uden, at du bagefter reelt kan mærke forskel?

Er du den lykkelige ejer af en Tesla, er softwareopgraderinger dog en lidt anden sag. Den elektriske Tesla har nemlig et indbygget sim-kort, som via det mobile netværk blandt andet gør det muligt for fabrikken at sende opdateringer ud til bilernes styresystemer. Og her er ikke tale om små umærkelige justeringer. Softwarepakkerne til Teslas biler tager typisk en halv times tid at installere, og derefter er bilen udstyret med nye features, der forbedrer både køreglæden og sikkerheden med markante opgraderinger af bilens udstyr og funktioner.

”De seneste opdateringspakker har blandt andet indeholdt en adaptiv fartpilot, et nyt navigationssystem med real-time opdatering af trafiksituationen, remote start med din mobiltelefon og meget andet. Alt sammen uden at bilen skal på værksted,” fortæller Esben Pedersen, kommunikationschef for Tesla Motors i Skandinavien.

I de nordiske lande er Telia valgt som leveranddør af sim-kort og netværk for Tesla. Hos Telia har man stærkt fokus på teknologien ”Machine-to-Machine” (M2M) eller ”Internet of Things” (IoT), som omfatter automatisk internetforbundne maskiner og teknologier.

Telia offentliggjorde på årets Mobile World Congress i Barcelona rapporten Connected Things, der behandler IoT-teknologien inden for blandt andet transport, sundhed og sikkerhed, og som dokumenterer, at vi i Norden allerede nu har flere internetopkoblede enheder, end der er indbyggere i regionen.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera-koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien og Eurasien inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services samt tv-produkter. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er essentielt for, at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk