Få vores nyheder på mail

Telia runder 1.400 mobil-opgraderinger i 2016

Pressemeddelelse   •   Dec 19, 2016 09:00 CET

Alene i 2016 har Telia opgraderet mobilnettet over 1.400 steder rundt omkring i Danmark.

Nye master, hurtigere internet og højere kapacitet. I løbet af 2016 har Telia nu opgraderet sit mobilnet mere end 1.400 steder rundt omkring i Danmark. Forbruget af smartphones - især til mobildata - eksploderer i disse år, og det stiller store krav til et mobilnetværk. Derfor vedligeholder og opgraderer Telia hver dag mobilnettet for at sikre kunderne de bedste oplevelser med deres smartphones.

En smartphone er blevet hver-mands-eje i Danmark. Vi bruger vores smartphone til mere og mere, og vi forventer, at vi kan komme online, hvor og når vi vil. Men det er nok de færreste danskere, der tænker over det arbejde, der ligger bag vores stadigt mere digitale dagligdag. 

Forbruget er steget med 80 pct. på et år
Normalt stiger dataforbruget med ca. 40 pct. om året. Men det seneste år er væksten i Danmark alligevel eksploderet med en samlet stigning på over 80 pct. i forhold til sidste år.

"Det er historisk store stigninger i dataforbruget, vi oplever i disse år. Det kræver mere end nogensinde før, at vi hele tiden er på forkant med udviklingen," fortæller Henrik Kofod, der er teknisk direktør i Telia, og dermed ansvarlig for blandt andet Telias mobildækning. 

"Med så kraftig stigning i dataforbruget, er det vigtigt, at vi som teleselskaber udover at udbygge nettet med nye master, også sørger for, at vi hele tiden får opgraderet eksisterende maste- og antennepositioner, så vi også fremover kan sikre kunderne en mobildækning i verdensklasse," fortæller Henrik Kofod.

Flere typer opgradering
De mere end 1.400 opgraderinger dækker over forskellige typer af opgraderinger. Det gælder blandt andet nyopførte maste- og antennepositioner - i fagsprog kaldet sites - der sikrer mobildækning i områder, der ikke tidligere har været dækket. Men det gælder også opgraderinger af eksisterende sites. Det kan typisk være opgraderinger i form enten den nyeste 4G-teknologi, en øget teoretisk tophastighed på den pågældende site eller en øget kapacitet, der gør det muligt for endnu flere mennesker at være online med høj stabilitet og hastighed på den samme site på samme tid. 

Udover de mange opgraderinger, kan Telia-kunder glæde sig over at have adgang til Danmarks mest finmaskede mobilnet med mere end 4.000 mobilsites fordelt over hele landet, hvilket er 15% flere end det næste netværk på listen med ca. 3.400 sites. 

Telia er Skandinaviens største teleselskab og har eget mobil netværk i alle skandinaviske lande. I Danmark drives Telias mobilnet i samarbejde med Telenor.

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.