Få vores nyheder på mail

Telia sænker roaming-priserne i Europa

Pressemeddelelse   •   Jun 29, 2013 12:35 CEST

1. juli sænker Telia priserne på roaming i Norden, Baltikum og EU. Servicen Surf Abroad er desuden blevet udvidet fra at gælde i Norden og Baltikum til også at omfatte EU, hvilket betyder, at prisen på data i udlandet bliver sænket med op til 92 pct.

Sommerens ferietid står for døren, og masser af danskere rejser ud i Europa på storbyferier eller til afslapning ved strand og pool. Helt afstressende er det dog sjældent, hvis man drister sig til at ringe hjem, sende en sms eller uploade et par billeder af børnenes vandleg eller et vue over landskabet – for hvad mon det koster? Kommer der en grim ekstraregning, når vi er hjemme?

Denne usikkerhed elimineres i år, hvis du er Telia-abonnent. Weekendens prisnedsættelse i anledning af EUs nye regler på området og den tidligere udvidelse af den populære Surf Abroad-ordning medfører nemlig gevaldige prisfald på international roaming, samtidig med at ordningen giver dig fuldt overblik over dit dataforbrug og sikrer dig mod uforudsete høje regninger.

Priser sænkes med op til 92 procentForuden nedsættelsen af prisen for opkald og sms i EU sænkes prisen på data fra 15 kroner pr. MB til 6,50 krone. 

”Som kunde kan man nu udnytte det fulde potentiale med sin smartphone, tablet og bærbare PC på rejsen – og til helt andre priser, end man har været vant til tidligere. Derfor behøver man ikke længere at bekymre sig om, hvorvidt det nu også er fornuftigt at opdatere profilen eller dele de første feriebilleder på Facebook,” siger Christoph Nørgaard, VP Consumer, Telia Mobility Services.

Prisen pr. MB data er nu kun 6,50 krone, og surfer man på mobilen, kan man bruge op til 20 MB om dagen for kun 30 kroner i Norden og Baltikum – og 45 kroner i EU. Tager man den bærbare PC eller Mac i brug, er det daglige loft hhv. 50 og 75 kroner med et dagligt forbrug på op til 50 MB. Når grænsen er nået, skal man selv aktivt tilkøbe mere data, hvilket giver sikkerhed, kontrol og overblik over forbruget.

Surf løs på ferien”Med Surf Abroad er det vores mål at give kunderne en større tryghed, når de bruger data i udlandet. Vi ved, at mange af frygt for kæmperegninger helt undlader at bruge databaserede services, når de er ude at rejse, men da vi lancerede servicen i Norden og Baltikum, kunne vi se, at kunderne langsomt følte sig mere trygge og derfor begyndte at udnytte mulighederne med data i udlandet mere,” siger Christoph Nørgaard.

Surf Abroad er automatisk inkluderet i alle Telias mobil- og mobilt bredbånds-abonnementer og er uafhængigt af, hvilket netværk man er på i Norden, Baltikum og EU. Udover at opleve et markant prisdyk, bliver man som kunde automatisk gjort opmærksom på sit dataforbrug, når man er ved at nå den daglige grænse. Derefter kan man tilkøbe ekstra datapakker, så man kan fortsætte med at holde vennerne opdateret derhjemme, finde rundt ved hjælp af kort på mobilen eller surfe på nettet.

Prisen på en ekstra datapakke svarer til den pris, man betaler for sit daglige dataforbrug, og mængden af ekstra data er ligeledes tilsvarende. Det betyder eksempelvis, at man som mobilkunde betaler 30 kroner om dagen for 20 MB data, og at en ekstra datapakke med 20 MB ligeledes koster 30 kroner. Den datamængde, man køber udover den daglige grænse, bliver ikke inkluderet i den månedlige forbrugskontrol. Det ligger altså udover de 450 kr. inkl. moms om måneden.

Læs mere om Surf Abroad her


Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk