Få vores nyheder på mail

Telia sætter ekstra netværksmaster op under Roskilde Festival

Pressemeddelelse   •   Jun 06, 2013 13:01 CEST

Den tilbagevendende diskussion om manglende mobildækning og frygten for netværksnedbrud under den kommende Roskilde Festival er i fuld gang. Derfor har Telia besluttet at gøre en ekstraordinær indsats for at sikre netværket under festivalen. 

Inden Roskilde Festival skydes i gang den 30. juni, sender Telia et hold af ingeniører ned på Dyrskuepladsen for at opsætte hele tre mobile sendemaster.

Den markante styrkelse af mobilsignalet under festivalen har til formål at sikre en stabil netværksadgang, når op mod 100.000 publikummer og medarbejdere på én gang sender sms’er, ringer eller uploader fotos fra koncerterne og festen i teltlejren.

Telia er til stede i Roskilde med både 2G- og 3G-signal – hvilket sidste år viste sig at være en stor fordel, da 3G-nettet på et tidspunkt blev overbelastet, og kunderne i stedet kunne benytte 2G.

Derudover stiller Telia i år det nye, lynhurtige 4G-netværk til rådighed. Det betyder, at der kan uploades lyd og billeder fra laptops og tablet-PC’er med hastigheder, der er op til 10 gange hurtigere end 3G-nettet. 

”Det er afgørende for os at sikre kunderne en stærk og stabil adgang til vores mobilnetværk – selv under så ekstreme belastninger af nettet. Vi ved, hvor frustrerende det er ikke at kunne bruge sin mobiltelefon, når man er på festival, hvor man jo i høj grad har brug for at være i kontakt med sine venner og at kunne dele sine oplevelser på de sociale medier”, siger kommunikationschef Mette Honoré.


Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk