Få vores nyheder på mail

Telia skal levere wifi til publikum i PARKEN

Pressemeddelelse   •   Mar 06, 2014 16:10 CET

Der skal uploades billeder af familien på Facebook, din selfie fra stadionkoncerten skal deles på Instagram, og du må lige på nettet for at tjekke, hvor ham 10’eren på modstanderholdet har spillet før, mens du livestreamer den fodboldkamp, du er i PARKEN for at se. Alt dette bliver nu muligt, når Telia gør PARKEN til det første stadion i Danmark med gratis wifi til alle.

Behovet for netadgang er i dag stort og stigende, når mange mennesker er samlet til events. Tæt på en million danskere besøger PARKEN hvert år – og når der er tale om op mod 50.000 publikummer ad gangen med hver deres smartphone, giver det et naturligt pres på mobilnetværket. Derfor indgår PARKEN nu en historisk aftale med teleselskabet Telia om at installere og drive wifi på Danmarks nationalstadion de kommende syv år.

Aftalen er unik, da PARKEN bliver det første koncert- og fodboldstadion i Europa, der får en komplet wifi-løsning. Allerede fra juli i år kan PARKENS gæster komme gratis på det trådløse netværk, uanset om de er til fodbold, koncert eller speedway.

”Når vi er samlet til store begivenheder, vil vi have mulighed for at dele indtrykkene med familie og venner via beskeder, billeder og lyd på sociale medier. Det er blevet en integreret del af eventoplevelsen, som er sjov og social, og denne tendens vil vi hos Telia gerne understøtte med den teknologi, der er nødvendig. Det nye netværk i PARKEN vil derfor være gratis for alle publikummer og sætte standarden for serviceniveauet på stadioner i Europa”, siger Søren Abildgaard, CEO for Telia Danmark.

Installering og drift af wifi i hele PARKEN er en investering på et større, tocifret millionbeløb. I den forbindelse træder Telia ind som et af de tunge medlemmer i sponsorgruppen i PARKEN.

Lignende trådløs netværksløsning findes i dag på Real Madrids stadion Santiago Bernabeu, som PARKENs ledelse oplevede i forbindelse med UEFA Champions League-kampene i efteråret.

”Vi har en hel klar målsætning om, at PARKEN skal være det bedste sted i Norden at komme som gæst – ikke kun på grund af det, der foregår på banen eller scenen, men også på tribunerne. Og den ambitiøse wifi-løsning, vi nu kan præsentere med Telia, er et kæmpe skridt på vejen. Telia kan som Nordens førende teleselskab løfte opgaven og sørge for, at alle gæster kan få endnu bedre oplevelser i PARKEN”, siger administrerende direktør i F.C. København og PARKEN Anders Hørsholt.

Tv-oplevelsen med i PARKENMange kender nok den ærgerlige følelse af at tabe sten, saks, papir-spillet om at hente de næste øl, når man fx er til fodbold – fordi der næsten altid bliver scoret, når man er væk fra sin plads. Men nu er der snart ikke det helt store at tabe ved at skulle hente den næste omgang.

I løbet af 2014 sikrer Telia og PARKEN dig mod at skulle høre brøl fra lægterne uden at vide, om du skal juble eller græde. Gratis wifi i PARKEN vil nemlig gøre det muligt at streame kampen på din smartphone, mens du fx er i baren, og dermed se mål i slowmotion eller tjekke, om der virkelig var straffespark eller ej.


Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk