Få vores nyheder på mail

Telias kunder bruger mest data på smartphones

Pressemeddelelse   •   Nov 20, 2012 11:18 CET

Telestatistikken for 1. halvår 2012 viser, at datatrafikken i Telias net via smartphones er steget med 309 pct., mens den samlede stigning i Danmark er 240 pct. Og for første gang er Telias kunder nu de største forbrugere af data på smartphones. Telia tager førerpositionen på data via smartphones, hvor mere end en fjerdedel (26,6 pct.) af trafikken nu kommer fra Telias kunder. Derudover står Telia for den største stigning i datatrafik via dongles blandt de selskaber, som tilbyder 4G.

Samlet set bruger danskerne næsten 3,5 gange mere data med smartphones end for bare et år siden. At Telia nu er førende på datatrafik gør Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia, til en stolt mand: ”Det er et tegn på, at vores kunder er med helt fremme i bussen, hvor det sker,” siger han og fortsætter:

”Efterspørgslen på data er enorm. Mobilen er omdrejningspunkt for flere og flere databaserede services, som gør vores hverdag både lettere og mere underholdende. Streamingtjenester som Spotify, HBO og Netflix kræver data og lynhurtige hastigheder, og derfor har vi store forventninger til udviklingen på smartphone-området, hvor vi satser stort på 4G-telefoner.”

Telias 4G-netværk dækker Danmark i 192 byer, hvilket svarer til 75 pct. af befolkningen. Selskabet kan nu for første gang bryste sig af at have de kunder, som står for størstedelen af dataforbruget via smartphones herhjemme. Udover dataforbrug er Telia fortsat markedsleder på både sms og mms.

Mobilt bredbånd er det nye sortBlandt de selskaber, som tilbyder mobilt bredbånd med 4G, står Telia for den allerstørste udvikling. I løbet af det sidste år er dataforbruget steget med hele 86,9 pct. hos Telias kunder, som samlet set står for 28,4 pct. af forbruget.

”Jeg ser den positive udvikling i dataforbrug som et udtryk for, at vi leverer fantastiske oplevelser med netværket – og ikke mindst med 4G-nettet. Der er ingen tvivl om, at grunden til, at Telias kunder står for den største udvikling, skyldes, at vi var først med 4G og er førende på området herhjemme. Vi kan tydeligt se, at vores kunder i den grad tager 4G til sig og virkelig forstår at udnytte mulighederne med data,” siger Christoph Nørgaard.

Telia lancerede som det første teleselskab herhjemme 4G i december 2010. Dengang var netværket forbeholdt de fire største danske byer, men siden er udrulningen gået stærkt, og selskabet har i dag Danmarks bedst dækkende netværk i 192 byer. Som det eneste selskab har Telia oplevet en signifikant stigning i markedsandelen af datatrafik det seneste år.


Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk