Få vores nyheder på mail

​ TeliaSonera løfter sløret for nyt koncept: ”Smart car”-funktioner til alle

Pressemeddelelse   •   Nov 20, 2015 08:39 CET

Som den første operatør i verden, introducerer TeliaSonera en cloud-baseret løsning, som gør det muligt at udnytte funktioner, som hidtil kun har været en del af nye, ”intelligente” biler med indbyggede sim-kort. Sammen med partnere fra bil- og forsikringsbranchen gør TeliaSonera det muligt at holde øje med bilens tilstand, få feedback på sin kørsel, tegne forsikring baseret på kørsel og forbrug og samtidig opnå kvalitetsopkobling til internettet, så passagerer kan streame musik og film.

Den unikke løsning – Telia Sense – blev annonceret i går ved TeliaSoneras årlige Internet of Things Symposium. Ved at bruge en app i samspil med den installerede hardware i en hvilken som helst bil får ejeren adgang til eksisterende og fremtidige funktioner og opgraderinger, som vil gøre hverdagen lettere.

”Vores cloud-baserede løsning kan let installeres i ældre såvel som nye biler og dermed give vores kunder muligheden for at være i kontrol og føle sig hjemme, uanset om de er på farten eller ej. Vi laver ikke biler, men vi ønsker at gøre dem fantastiske for vores kunder,” siger Hans Dahlberg, Head of TeliaSonera Global M2M Services.

Ved at indgå partnerskaber med førende spillere inden for bil- og forsikringsbranchen er det muligt at tilbyde de første funktioner i Telia Sense, som bildiagnosticering, proaktiv vedligeholdelse af bilen og skræddersyede bilforsikringer, som alt sammen leveres via det indbyggede 4G wifi hotspot. Telia Sense lanceres i Sverige i løbet af 2016 efterfulgt af lanceringer i andre lande i den nordiske og baltiske region.

”Sikkerhed i trafikken er vigtigt fra både et humant og miljømæssigt perspektiv. Kombinationen af vores engagement i vores kunder samt fokus på sikker kørsel er sammen med Telias ekspertise og netværk det første skridt ud af mange mod fremtidens forsikringer,” siger Jens Henriksson, CEO i Folksam, som er et af de førende forsikringsselskaber i Sverige.

”Vi ved, at enkelthed er vigtigt for vores kunder, og alt-i-en-løsningen med wifi og smarte services vil blive et vigtigt værktøj i forhold til at leve op til vores kunders høje krav,” siger Per Ovrén, Head of Business Development & Purchasing i Bilia, en ledende bilforhandler og serviceværksted i nordeuropa.

Fremskridt inden for Connected Cars, intelligente hjem og telemedicin forventes at drive markedet for Internet of Things (IoT) i norden mod en vækst på 23 procent årligt indtil 2018, hvor markedet tegner sig for 9,1 milliard euro*. Markedet for Connected Cars alene forventes at vokse fra 196 millioner euro i 2012 til 1,8 milliarder euro i 2017.

”Som den nye generation af telekommunikationsvirksomhed ønsker vi at blive en nøglespiller i forhold til at udvikle IoT-økosystemer sammen med vores partnere og kunder. Her er eksemplet med Connected Cars meget sigende; ved at kombinere vores partneres know-how fra deres branche med vores netværk skaber vi en fantastisk oplevelse for bilejere, førere og passagerer. Og vi glæder os til at introducere alle de fremtidige funktioner i takt med, at økosystemet udvikler sig,” siger Hans Dahlberg.

Fakta om Telia Sense

Den cloud-baserede billøsning består af tre dele; et månedligt abonnement, en app og hardware bestående af en Telematics Control Unit (TCU) med et indbygget sim-kort, som installeres i OBD2-porten i bilen, hvilket er muligt i alle biler fra 2001 og frem.

Eksempler på fordele er:

  • Real-time information om bilens tilstand og advarsler, som gør det muligt at vedligeholde bilen proaktivt, før uheldet er ude.
  • Køredagbog, som gør det muligt at få feedback i forhold til at køre mere økonomisk og miljøvenligt.
  • Alarmfunktioner og fjernovervågning i tilfælde af, at bilen bliver flyttet, brudt ind i eller ramt af en anden bil, mens den holder parkeret.
  • Forsikringer baseret på kørsel og brug.
  • Opkobling til internettet af høj kvalitet på farten, så passagerer kan streame musik og film.

Brugerfladen og den teknologiske platform i Telia Sense er leveret af Springworks – en pioner inden for udviklingen af brugerflader til IoT-applikationer. Tidligere på året investerede TeliaSonera i Springworks for at højne udviklingen af innovative services.

Se mere på www.teliasonera.com/m2m

For mere information:

TeliaSonera pressekontor +46 771 77 58 30

press@teliasonera.com

*Kilde: The Connected Things report by TeliaSonera and Arthur D. Little, 2015

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera-koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande. Ved udgangen af 2014 havde TeliaSonera en omsætning på 101,1 milliarder svenske kroner og ca. 73 mio. abonnementer. TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services samt tv-produkter. Telia havde i 2014 en omsætning på 5,8 milliarder svenske kroner, 1,8 mio. abonnementer og ca. 1000 medarbejdere. Enkelthed og service er essentielt for, at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk