Få vores nyheder på mail

TeliaSonera og Telenor offentliggør de første medlemmer af det fælles selskabs topledelse

Pressemeddelelse   •   Jul 01, 2015 07:05 CEST

I dag offentliggør Telenor og TeliaSonera, at Hilde Tonne fra Telenor-koncernens topledelse er blevet udnævnt til administrerende direktør for det fremtidige joint venture i Danmark. Telia Danmarks administrerende direktør Søren Abildgaard og finansdirektør Dennis Kilian udnævnes til henholdsvis viceadministrerende direktør og finansdirektør. Alle tre vil være til stede på et pressemøde i dag kl. 11:30 i København.

”Vi er glade for at offentliggøre, at Hilde Tonne, Søren Abildgaard og Dennis Kilian bliver henholdsvis adm. direktør, viceadministrerende direktør med ansvar for privatmarkedet med brands, kanaler og marketing samt CFO i TeliaSoneras og Telenors fælles selskab i Danmark. Med deres evner, erfaring og ekspertise komplementerer de hinanden og udgør en meget stærk topledergruppe,” siger TeliaSoneras Executive Vice President og Head of Europe, Robert Andersson.

Hilde Tonne har været medlem af Telenor-koncernens topledelse siden 2007, og hun har stået i spidsen for industriel udvikling siden 2011.

“Hilde Tonne er en meget kompetent og erfaren leder, der har bevist, at hun kan drive forandring og udfordre status quo. Disse evner er afgørende, når man skal lægge to virksomheder sammen og skabe en ny, stærk og innovativ spiller, der har ambitioner om at udfordre det danske telemarked,” siger Robert Andersson.

Søren Abildgaard har været CEO i Telia Danmark siden januar 2011.

“Søren Abildgaard er udnævnt på baggrund af sin brancheindsigt, sin kommercielle forståelse og sin operationelle erfaring. Han har demonstreret, at han formår omstillingens kunst i en branche under hastig forandring, og han kan oversætte strategiske visioner til handling. Og på trods af svære tider har han skabt et miljø, hvor medarbejderne trives,” siger Telenors Executive Vice President og Head of Europe Kjell-Morten Johnsen.

Dennis Kilian har været CFO i Telia Danmark siden marts 2013.

“Dennis Kilian er valgt på baggrund af sit faste greb om de finansielle discipliner, sin kommercielle forståelse og sine analytiske evner, hvilket har gjort ham til en vigtig drivkraft for forretningen. Han har spillet en aktiv rolle i at udvikle og definere den overordnede strategi for Telia Danmark, og han har sikret, at forretningsbeslutninger var baseret på sunde finansielle kriterier,” siger Kjell-Morten Johnsen.

En robust operatør på det danske marked

Hilde Tonne, Søren Abildgaard og Dennis Kilian tiltræder deres nye stillinger, efter EU Kommissionen har godkendt det fælles selskab, hvilket ventes at ske i anden halvdel af 2015. Men allerede 1. august vil Hilde Tonne begynde som leder af en lille gruppe af medarbejdere fra TeliaSonera og Telenor, der med base i København forbereder fusionen af de to danske forretninger.

“Med fusionen af Telia og Telenor bliver vi en robust operatør på det danske marked til glæde for kunderne, som kan se frem til værdifulde tjenester og en forbedret netværksoplevelse. Jeg ser frem til at møde alle medarbejderne i Telia og Telenor, når vi sammen begiver os ud på rejsen mod at etablere et nyt, fælles selskab i Danmark,” siger Hilde Tonne.

Pressemøde i dag kl. 11:30 i København

Telenor og TeliaSonera holder pressemøde med Hilde Tonne, Søren Abildgaard, Dennis Kilian, TeliaSoneras EuropachefRobert Andersson og Telenors Europachef Kjell-Morten Johnsen. Det sker i dag kl. 11:30 på Hotel D’Angleterre på Kgs Nytorv i København.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera-koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande. Ved udgangen af 2014 havde TeliaSonera en omsætning på 101,1 milliarder svenske kroner og ca. 73 mio. abonnementer. TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services samt tv-produkter. Telia havde i 2014 en omsætning på 5,8 milliarder svenske kroner, 1,8 mio. abonnementer og ca. 1000 medarbejdere. Enkelthed og service er essentielt for, at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk