Få vores nyheder på mail

TeliaSonera sælger Stofa til Ratos

Pressemeddelelse   •   Jul 08, 2010 09:06 CEST

TeliaSonera har i dag underskrevet en aftale om salget af hele sin aktiebeholdning i datterselskabet: Telia Stofa (Stofa) til Ratos – et børsnoteret investe¬rings¬selskab med Nordisk fokus. Salgsprisen er DKK 1,1 mia.

TeliaSonera opkøbte Stofa i 1995, og i løbet af TeliaSoneras ejerskab har Stofa udviklet sig til en førende triple-play operatør i Danmark inden for kabel-TV og bredbånd. I dag tilbyder Stofa et bredt udvalg af TV-tjenester, højhastighedsbredbånd og telefoni til sine kunder. Igennem hele perioden har Stofa opereret, som et selvstændigt datterselskab under TeliaSonera Gruppen, og i de sidste tre år er alle tjenester blevet markedsført under ”Stofa”-brandet.

Per-Arne Blomquist, CFO TeliaSonera:

“I de femten år, hvor Stofa har været en del af TeliaSonera Gruppen, har vi set en stærk udvikling i virksomhedens produkter og markedsposition. Men i dag er virksomheden ikke længere en del af TeliaSoneras strategi i Danmark. Derfor er vi meget tilfredse med at kunne overdrage Stofa til en ejer, som kan udvikle virksomheden i fremtiden.”

Ole Simonsen, adm. direktør, Stofa:

“Salget af Stofa er et naturligt næste skridt, som vil gøre Stofa i stand til fortsat at tilbyde fleksible og innovative produkter. Vi ser frem til at begynde et nyt kapitel i Stofas udvikling med Ratos som ejer. Ratos har betydelig erfaring inden for innovation – en erfaring, som alle Stofas kunder vil drage fordel af.”

Handelsbanken Capital Markets har ageret som finansiel rådgiver for TeliaSonera. Aftalen skal til godkendelse hos relevante konkurrencemyndigheder såvel som hos TeliaSoneras bestyrelse. TeliaSonera får i forbindelse med handlen en kapitalgevinst på over DKK 500 mio., som vil indgå i koncernens regnskab for tredje kvartal 2010.

Om Stofa

Stofa blev etableret i Danmark i 1959 og har hovedkvarter i Horsens. Stofa tilbyder sine tjenester til cirka 345.000 husstande i mere end 300 antenneforeninger, via et 2.100 km fiber back-bone. Omsætningen i 2009 var på DKK 1.024 mio., EBITDA var DKK 166 mio., og EBIT var DKK 92 mio. Stofa har cirka 500 ansatte.

TeliaSonera AB offentliggør informationen i denne meddelelse i henhold til Swedish Securities Markets Act og/eller Swedish Financial Instrument Trading Act. Informationen blev sendt til offentliggørelse kl. 13:45, 8. juli 2010.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk