Få vores nyheder på mail

TJEN PENGE PÅ AT SKILLE DIG MILJØMÆSSIGT FORSVARLIGT AF MED MOBILEN

Pressemeddelelse   •   Jul 01, 2019 10:00 CEST

Hvis du går ned i din lokale Telia-butik med din gamle mobiltelefon, så vil Telia vurdere værdien, og tilbyde dig et beløb til køb af en ny mobil eller tilbehør.

Danskerne smider i gennemsnit 24 kilo elektronik ud om året, og kun halvdelen bliver afleveret på et sted, hvor det bliver genanvendt eller destrueret på forsvarlig vis. Det gør Telia noget ved med lanceringen af Telia Recycle.

Når din gamle mobiltelefon synger på sidste vers, er der flere spørgsmål, der melder sig. Hvordan kommer jeg af med den på miljømæssigt forsvarlig vis? Hvordan sikrer jeg mig, at billeder og anden data på min mobil ikke havner i de forkerte hænder? Og kan jeg eventuelt få nogle penge for min gamle telefon?

Telia Recycle giver et positivt svar på alle tre spørgsmål. Hvis du går ned i din lokale Telia-butik med din gamle mobiltelefon, så vil Telia vurdere værdien, og tilbyde dig et beløb til køb af en ny mobil eller tilbehør. Afhængig af model, alder og stand vil beløbet, som Telia tilbyder for din gamle telefon, ligge fra 20 kr. og op til  mere end 3.000 kr. I forbindelse med lanceringen og frem til 21. juli giver Telia minimum 1000 kr for gamle, fungerende og ikke-skadede iPhones.

Telia samarbejder med virksomhederne Redeem og Replace, der er markedsledende inden for sikkert videresalg af brugte mobiler og tilbehør, og de undersøger, om produkterne kan repareres og videresælges. I gennemsnit kan 95% af telefonerne repareres og gensælges – mens de sidste 5%, som ikke kan repareres, bliver skilt ad hvorefter komponenter og råmaterialer bliver genbrugt.

Telias certificerede samarbejdspartnere garanterer desuden, at al data på din mobil slettes mere effektivt, end du selv vil kunne gøre det, når du fx afleverer mobilen på en genbrugsstation.

”Telia Recycle er et godt tilbud, der rummer flere gevinster. Kunderne får penge for deres brugte mobiltelefon og tilbehør samt sikkerhed for, at deres data slettes korrekt og fuldstændigt. Miljøet vinder på et lavere ressourceforbrug, når vi genanvender telefoner og miljøkritiske råmaterialer. Og hos Telia kommer vi endnu tættere på at indfri vores egne ambitiøse klimamålsætninger”, siger Sine Smith-Jensen, Director of Commercial Management i Telia.

Danskerne beholder mobiltelefonerne længere
De senere år har Telia set en tendens til, at danskerne køber dyrere smartphones, som vi til gengæld beholder længere end tidligere. En mobiltelefon typisk kan bruges i fire til fem år, hvis man passer godt på den. Det giver god mening både for miljøet og pengepungen. Telia har derfor udarbejdet en række gode råd om, hvordan du kan forlænge din mobiltelefons levetid og forbedre dens ydeevne.

Telias Grønne Løfte
Det nye fokus på genanvendelse af mobiler skal ses i lyset af, at Telia Company i foråret 2019 har forpligtet sig på tre ambitiøse mål, der skal hjælpe til at løse den største samfundsmæssige udfordring, vi står overfor – nemlig klimaforandringerne. Målene er, at Telia Company i 2030 udleder nul CO2, har nul spild og vigtigst; at Telia indfrier løfterne via konkret handling. Dét er Telia Recycle et godt eksempel på.

Læs mere om Telia Recycle på https://www.telia.dk/privat/kampagner/telia-recycle/

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores mere end 20.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.