Få vores nyheder på mail

​Ungt start-up vinder partnerskab med Telia

Pressemeddelelse   •   Nov 22, 2017 09:45 CET

Ældres sikkerhed og omsorg er i fokus hos en ung dansk start-up virksomhed, der netop har vundet et partnerskab med Telia. Over 100 digitale start-ups fra hele landet har de seneste måneder dystet om at vinde et partnerskab med Telia. Fem start-ups nåede finalen – og nu er vinderen altså fundet.

Digitaliseringen revolutionerer i disse år stort set alle kendte brancher. Det gælder naturligvis også telebranchen, som med sine netværk og services udgør rygraden i mange digitale ydelser.

Derfor har Telia inviteret danske iværksættere og start-ups fra hele landet til såkalte garage-events med fokus på udviklingen af nye digitale teleprodukter. Hele setuppet går under navnet JUMP.

”Telia har et netværk, der er hele grundlaget for digitaliseringen i Danmark. Derfor har vi også en forpligtelse til at understøtte og hjælpe de mange gode digitale ideer, der findes i landets iværksættermiljøer, godt på vej,” siger Telias adm. direktør, Morten Bentzen.

Plads til flere gode ideer

Selvom JUMP er udformet som en konkurrence, hvor der findes en vinder, er konceptet ikke mere statisk end Telia er klar til at indgå partnerskaber med flere af de deltagende start-ups, hvis potentialet er spændende. På forhånd var det dog kun vinderen, der var sikret et partnerskab med Telia.

”Med JUMP forsøger vi at finde de krøllede hjerner, som kan give det digitale Danmark et boost og skabe nye løsninger inden for teleprodukter og services, der kan komme os alle til gavn – uanset om de arbejder med IoT, robotter, eCommerce, smart cities eller andre teknologier,” siger Morten Bentzen.

Og vinderen er…

Vinderen af JUMP 2017 blev det århusianske start-up Sarita CareTech. Grundelementet i vinderprojektet er en teknisk enhed med personligt design i fokus. En enhed, der samler flere af de digitale hjælpemidler, som ældre mennesker på fx plejehjem allerede benytter i dag. Det gælder blandt andet GPS, nødkaldeknap og alarm i forbindelse med fald. Herudover har Sarita CareTech udviklet en digital platform, der er let at bruge, hvor pårørende kan følge med i det ældre familiemedlems daglige trivsel. 

”Vores udgangspunkt var, at Danmark er blandt de førende i verden, når det gælder både ældrepleje og digitalisering – men der findes faktisk ikke nogen løsninger, der for alvor knytter de to ting sammen. Så selvfølgelig skal Danmark være bedst, når det gælder digital omsorg for ældre mennesker,” fortæller Daniel Lobian fra Sarita CareTech.

Udover Sarita arbejder Telia nu videre med to øvrige start-ups; Be My Eyes, som deltog med en teknologi, der via mobil eller tablet kan hjælpe blinde og svagtseende, samt Intelflows, der har udviklet en device, der dynamisk og mobilt kan måle og registerere luftforurening i en storby i real time.

Links til de starts-ups, som Telia nu arbejder videre med:

www.sarita.dk, www.bemyeyes.com og www.intelflows.com

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder.