Få vores nyheder på mail

Vi vil hurtigt på nettet -– overalt!

Pressemeddelelse   •   Apr 06, 2011 09:48 CEST

Danskerne er vilde med at gå på nettet, uanset hvor de er – i sengen, i bussen eller i skoven. Men skærmstørrelsen på mobilen er ikke altid stor nok, svarer 66 pct. af danskerne i en undersøgelse foretaget for Telia. Markedschef Rune Myrthue fra Telia Mobility Services forventer, at mange danskere inden for få år vil supplere mobilen med enten en tablet-pc eller en bærbar med 4G.

Danskerne er vilde med at være trådløse, når de skal på nettet. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Sermo har lavet på vegne af Telia. Knap en tredjedel af danskerne (32 pct.) går en eller flere gange om dagen på nettet via deres mobiltelefon, og næsten alle kan gå trådløst på nettet fra deres bærbare pc.

Undersøgelsen viser endvidere, at vi går på nettet, næsten uanset hvor vi er, og hvad vi laver. Både mænd og kvinder kan således multitaske og surfe på mobilen, mens de ser tv (15 pct.), er på arbejde (20 pct.) eller står i køen til supermarkedet (10 pct.).

”Undersøgelsen bekræfter, hvad vi har kunnet se på det stigende dataforbrug – nemlig at danskerne er blevet utroligt glade for at gå trådløst på nettet, hvad enten det er via mobilen eller fx via mobilt bredbånd på pc’en. Vi forventer, at denne tendens vil blive yderligere forstærket de kommende år, blandt andet fordi der vil komme nye og bedre mobiler og tablets, og fordi der kommer endnu hurtigere hastigheder med 4G-netværket,” siger markedschef Rune Myrthue fra Telia Mobility Services.

Hurtigere hastigheder og større skærme
En stor del af danskerne (66 pct.) angiver da også i undersøgelsen, at der i dag er ting, de afholder sig fra – som fx at se tv eller videoer – fordi skærmen på mobilen er for lille. Og når det gælder den bærbare pc, er der også flere (37 pct.), som mener, at hastighederne i dag er for langsomme. Kommer der hurtigere hastigheder, vil mange udnytte muligheder, de ikke bruger i dag, som fx at se film (27 pct.) og spille online spil (14 pct.).

”Vi er med undersøgelsen blevet bekræftet i, at danskerne er klar til 4G, som er helt op til ti gange hurtigere end 3G. Med 4G kan man således uploade et foto (3,5 MB) på 2 sekunder, og downloade et musikalbum med ti numre på ca. 8 sekunder. Dermed åbner der sig nogle nye muligheder, som mange efterspørger,” siger Rune Myrthue.

Telia har som det første teleselskab i Danmark lanceret 4G i Danmarks største byer – København, Århus, Odense og Aalborg – og er i fuld gang med den videre udrulning.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk