Få vores nyheder på mail

VM i fodbold hitter som mobilstream

Pressemeddelelse   •   Jun 27, 2014 11:32 CEST

Telia har sammen med analyseinstituttet YouGov spurgt danskerne, hvorvidt de sniger sig til at streame VM-fodbold på jobbet eller nyder nattens højdepunkter på mobilen i parken.

Det kan være svært at få interessen for VM i fodbold til at passe sammen med familielivet, jobbet og andre forpligtigelser – ikke mindst i den første uge af verdensmesterskabet, hvor en del af de seværdige gruppespilkampe blev spillet om natten. Derfor tyr danskerne i stigende grad til at se VM på mobilen, den bærbare computer eller tabletten.

”Det er første gang, at vi i så udpræget grad ser, at danskerne anvender mobilstream til at opleve en aktuel event. Det viser os blandt andet, at danskerne er klar til en ny form for liveoplevelse – fordi de nu både har de rette devices og de nødvendige netværkshastigheder til rådighed,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Overordnet har 48 pct. af alle danskere over 18 år set mindst 30 minutters VM-fodbold i løbet af mesterskabets første 10 dage. Det er i sig selv et markant tal – og i den mandlige del af befolkningen er andelen langt over halvdelen, nemlig 60 pct.

Stort set alle (96 pct.) har set kampene på et traditionelt fjernsyn – men blandt fodboldens typiske kernemålgruppe, de unge mænd på mellem 18 og 34 år, har hele 28 pct. af VM-seerne også fulgt kampe eller set highlights på computeren. Mere end hver ottende har fulgt med på mobiltelefonen, og samme andel har set VM-fodbold på en tablet.

I den samme gruppe har mere end en fjerdedel (26 pct.) svaret, at de typisk streamer VM-fodbold i bussen eller toget – og lige så mange sniger sig til at se driblinger og drømmemål i løbet af arbejdsdagen på jobbet.

Undersøgelsen fra YouGov og Telia viser desuden, at mere end halvdelen af de fodboldglade mænd mellem 18 og 34 år, når de ser VM på et traditionelt fjernsyn, bruger mobilen eller deres tablet som en ’second screen’ til at læse og skrive kommentarer om kampen på Facebook eller Twitter samt til fx at spille på resultatet med live-odds.

Telia i Danmark er en del af TeliaSonera koncernen, som er den førende telekommunikationsvirksomhed i de nordiske og baltiske lande, med virksomheder i Spanien samt i en række lande i Eurasien, inklusiv Rusland og Tyrkiet. Ved udgangen af 2013 havde TeliaSonera en omsætning på 101,7 milliarder svenske kroner, og 189 mio. kunder (72,5 mio. på hjemmemarkederne og 116,5 mio. igennem delvist ejede selskaber). TeliaSonera er noteret på børserne i Stockholm og i Helsinki. Telia i Danmark udbyder mobil og fastnettelefoni til både privat- og erhvervskunder samt bredbåndsforbindelser og data-services. Telia havde i 2013 en omsætning på 4,6 milliarder danske kroner. Enkelthed og service er vigtigt for at vi kan skabe profitabel vækst og værdi for vores kunder og ejere. Læs mere på www.telia.dk